Parteneri - Carton.ro

Parteneri - Carton.ro

Carton.ro

In domeniul ambalajelor, folia cu bule este folosita la ambalarea produselor in cutii de carton si paletizate folosind floie stretch si/sau banda de legat.

Avand din vedere stransa legatura intre produsele din industria de packaging, va prezentam in continuare un articol prezentat de partenerul nostru Carton.ro, care comercializeaza produse din carton: cutii de carton, tub de caerton, coltare si separatoare din carton, carton ondulat si multe altele.

Cele mai importante 3 tipuri de cutii carton 

Au trecut mai bine de două secole de la invenția cutiei de carton, chiar dacă pentru cel puțin jumătate din această perioadă, aceasta nu a reprezentat principalul model de ambalare, lemnul și metalul rămânând opțiuni de bază chiar și în prima jumătate a secolului 20. 

Prin urmare, nu discutăm despre o istorie milenară, precum în cazul sticlei sau lemnului însă discutăm despre o istorie bogată, marcată de multe inovații la începutul acesteia. Mai mult, chiar dacă nu este foarte bătrân din acest punct de vedere, cartonul a devenit unul dintre cele mai populare și mai intens utilizate produse ale zilelor noastre, în special în industria de packaging, distribuție și logistică. 

Care sunt însă cele mai importante 3 tipuri de cutii din carton pe care le utilizăm în zilele noastre? 

    1. Cutii carton confecționate dintr-un carton cu un singur perete.

Sunt ușoare, rezistente, ieftine. Confecționate dintr-un singur strat de carton neted, acestea oferă protecția necesară mărfurilor de retail în mod special. Rezistă bine la rupere, umiditate sau schimbările de temperatură iar stratul neted facilitează o mai bună aderență a benzii adezive cu care cutiile sunt sigilate înainte de a fi depozitate și/sau transportate ori expuse pe rafturile magazinelor.  

    2. Cutii carton confecționate din carton cu perete dublu

Sunt mult mai rezistente decât cele amintite la punctul precedent, rezistență sporită față de șocurile mecanice, ceea ce le face ideale pentru produsele cu un grad de fragilitate crescut. Acestea sunt confecționate de obicei din trei straturi de carton neted și două straturi de carton ondulat, motiv pentru care sunt ideale pentru transporturile îndelungate, rezistența la impact și durabilitatea fiind evident mai mare decât în cazul cutiilor cu un singur perete. Pentru obiecte de uz casnic fragile sau pentru obiecte din sticlă, acestea sunt ideale. 

    3. Cutii carton confecționate din carton cu perete triplu

Acest tip de cutii este și cel mia rezistent, fiind destinat în general transportului de mărfuri grele precum utilajele industriale, compresoarele, cazanele sau piesele metalice. Deși rezistente, cutiile din carton cu strat triplu sunt foarte ușoare, lucru care ajută din punct de vedere logistic pe durata transportului dar și din punct de vedere al costurilor de transport.  

Carton.ro - Galerie foto cutii de carton